top of page

1 t/m 8 mei 2021: exclusieve groepsreis naar Abruzzo

In de herkansing!

Dit jaar was ie volgeboekt, de groepsreis naar Abruzzo die ik in april voor Labrys Reizen zou verzorgen. Maar Covid19 gooide roet in het eten en de reis moest geannuleerd worden. Maar uitstel wordt hopelijk geen afstel. Deo coronaque volentibus gaat de reis alsnog door van 1 t/m 8 mei 2021!

Klik hier voor alle informatie over de reis op de website van Labrys Reizen.

In grote lijnen ziet het programma er als volgt uit:

Dag 1, za 01-05 Directe lijnvlucht Amsterdam-Rome. Rit naar ons gemoedelijke hotel in Sulmona, waar we de gehele reis overnachten. Sulmona, de geboorteplaats van Ovidius, is een van de charmantste plaatsjes van de Abruzzen en ligt schitterend tussen drie nationale parken. Onderweg geeft de reisleidster een inleiding op het programma van de rest van de week. Diner in een lokaal restaurant.

Dag 2, zo 02-05 Een rustige stadswandeling leidt ons door de geschiedenis van Sulmona, van het Archeologisch Museum via het dertiende-eeuwse aquaduct naar de kathedraal. ’s Middags zien we de resten van het Italische heiligdom gewijd aan Hercules. De hermitage van Sant’Onofrio ligt tegen de hellingen van de berg Morrone en heeft mooie fresco’s. Het uitzicht over de omgeving is geweldig.

Dag 3, ma 03-05 In de bosrijke omgeving van Roccamorice liggen nog twee indrukwekkende kluizenaarsoorden. De Santo Spirito a Majella is hooggelegen en biedt fraaie vergezichten. De San Bartolomeo in Legio bevindt zich in een dal boven een riviertje en is alleen te voet te bereiken. In deze natuurlijke omgeving horen we niets anders dan het ruisen van de bladeren en het kabbelen van het water.

Dag 4, di 04-05

In de porticus van de San Clemente a Casauria is de geschiedenis van de abdij weergegeven in gebeeldhouwde verhalen. Op de bronzen deur prijken cassetten met Arabische en Byzantijnse motieven. We lunchen aan zee in een traditionele trabocco, een vissershut op palen in het water waar uiteraard verse vis op het menu staat. ‘s Middags bezoeken we de op een heuvel gelegen San Giovanni in Venere. Daar genieten we van het uitzicht op de Adriatische zee, de prachtige middeleeuwse architectuur en de fresco’s in de crypte.

Dag 5, wo 05-05

De ochtend is ter vrije besteding. De reisleidster neemt ons ’s middags mee naar vrienden die een biologische schapenboerderij runnen en u uitnodigen voor een typisch Italiaanse lunch in hun agriturismo. Koken volgens de Slow Food-beweging staat hier centraal. We maken een mooie wandeling door het dorpje Anversa degli Abruzzi, een van de borghi più belli, de mooiste dorpjes van Italië. Het natuurreservaat Le Gole del Sagittario, dat het dorpje omvat, kent een bijzondere flora en fauna.

Dag 6, do 06-05 De Santa Maria ad Cryptas is gebouwd op de plek waar in vroegere tijden een heiligdom met een crypte stond. De grootste schat van de kerk wordt gevormd door fresco’s die de binnenmuren en de gewelven compleet bedekken. Tijdens de lunch proeven we saffraan, een lokale specialiteit. In Bominaco staan de romaanse abdij Santa Maria Assunta en het Oratorio di San Pellegrino. De muren van het oratorium zijn volledig bedekt met eeuwenoude frescocycli.

Dag 7, vr 07-05

Rondleiding op de site van de Romeinse kolonie Alba Fucens met resten van stadsmuren, een amfitheater en een forum. Op de plaats van de Apollotempel staat nu de kerk van San Pietro. Verscholen in een ravijn bij Raiano bevindt zich de kluis van San Venanzio. Op een klein terras boven een rivier trok de heilige zich terug om te bidden. Tot slot krijgen we een rondleiding bij een wijnhuis, waar we uiteraard ook enkele wijnen proeven.

Dag 8, za 08-05 Transfer naar de luchthaven van Rome en directe lijnvlucht naar Amsterdam.

RECENTE BERICHTEN
ZOEK OP TAGS
ZOEK OP CATEGORIE
bottom of page