top of page

Terug- en vooruitblik In Abruzzo 2019-2020

2019 was een mooi jaar!

Het jaar 2019 heeft me veel gegeven om dankbaar voor te zijn. Ten eerste kwam op 24 mei mijn tweede boek uit, de eerste Nederlandstalige culturele reisgids over Molise, de regio die tot nog maar zo kort geleden deel uitmaakte van de regio 'Abruzzen en Molise'. Tijdens het jaarlijkse Italië Evenement op het landgoed van kasteel Haarzuilens werd het eerste exemplaar feestelijk uitgereikt door mijn uitgever. Inmiddels is overigens ook Abruzzo, het groene hart van Italië al ver in z'n derde druk!

In juni mocht ik mijn eerste groepsreis door Abruzzo leiden. Wat was het een genot, om mijn oude professie van docent weer uit te voeren en aan anderen mijn liefde voor deze geweldige regio over te brengen. De reis leidde langs enkele hoogtepunten van de culturele en culinaire geschiedenis van Abruzzo, zoals Rocca Calascio, Bominaco, de trabocchikust en de oude wijnkelders van Pietrantonj.

Een echt persoonlijk hoogtepunt dit jaar was natuurlijk in november de aankoop van de stal in mijn tweede thuis, Anversa degli Abruzzi (zie voor het verhaal achter de Ratafia op de foto hier). Zeven jaar geleden kwam ik daar voor het eerst om mee te draaien op bioagriturismo La Porta dei Parchi. Ik schreef er al eerder over (zie hier). Ik heb in dit prachtige bergdorp mijn tweede familie en vele nieuwe vele vrienden gevonden. Inmiddels kom ik er jaarlijks minstens drie keer per jaar en word ik al part time inwoner van het dorp genoemd. De aankoop van deze stal is dan ook de logische volgende stap.

Op naar 2020!

De komende tijd zal dan ook in het teken staan van mijn nieuwe project: de verbouwing van mijn stal tot vakantiehuisje. Een geweldig avontuur! Maar dat is niet alles wat er op het programma staat.

Op 24 januari 2020 zal ik voor Dante Alighieri, comitato Leiden-Den Haag, een lezing houden, getiteld "Door Abruzzo in de voetsporen van Celestinus V". De lezing vindt plaats in Het Vreedehuis, Riouwstraat 1 te Den Haag en begint om 20:00 uur.

null

En in april 2020 mag ik nog een keer de groepsreis door Abruzzo leiden, deze keer voor Labrys Reizen zelf.

Zie voor meer informatie over de reis "De Abruzzen • Kerken, kloosters en kluizenaars" de site van Labrys Reizen.

Ik wens iedereen een fantastisch 2020 toe!

RECENTE BERICHTEN
ZOEK OP TAGS
ZOEK OP CATEGORIE
bottom of page