top of page

Kunstfestival ‘Prospettive distorte’ in Castrovalva: in de voetsporen van Escher

In het weekend van 29 en 30 juli brengt het dorp Castrovalva (gemeente Anversa degli Abruzzi) de herinnering aan Escher tot leven in een nieuw kunstfestival, ‘Prospettive distorte’ ('Vertekende perspectieven').

M.C. Escher, de Nederlandse wiskundige en kunstenaar, kwam in 1929 in Castrovalva en vereeuwigde het dorp in zijn wereldberoemde litho ‘Castrovalva’. Het dorp was voor hem een bron van inspiratie. Tegenwoordig heeft het dorp nog maar twaalf vaste bewoners en die bewoners ontvangen nu in het laatste weekend van juli kunstenaars uit binnen- en buitenland, die hun ‘perspectieven’ op de werkelijkheid kunnen laten zien. “Zoals Escher begint bij de geometrische weergave van het perspectief en vervolgens de basis verdraait en tot het absurde komt, zo zal iedere kunstenaar een interpretatie geven van zijn eigen perspectief en daarmee iets totaal anders creëren”, aldus de organisator van het festival Antonella di Menna. Doel van het festival is niet alleen de artistieke wereld terug te brengen in Castrovalva, maar die ook te vermengen met het authentieke dorp. Voor het programma: zie hieronder en op de website van het festival (klik hier).

Programma:

Gedurende de twee dagen is het mogelijk deel te nemen aan workshops beeldhouwen van prof. Maria Franco Petronio Del Ponte, die ook exposeert.

Zaterdag 29 juli, 2017.

 • ’s Middags opening door de lokale autoriteiten

 • Tentoonstelling van Emiliana di Placido (beide dagen open)

 • Tentoonstelling van Pierluigi Abbondanza (beide dagen open)

 • Late namiddag en avond: twee toneelstukken, met relevante thema’s

 • Diner op het plein met lokale producten

 • Vanaf 21 uur Video Mapping met Emanuele Puracchio

 • Vanaf 21.30 uur AudioVisiva "NULL" XRED11 voor Zoff82 – 2016

 • Tot slot muziek met een DJ

Zondag 30 juli, 2017

 • ‘s ochtends vioolconcert in de Via delle Scalelle

 • 10.00 uur: “In de voetsporen van Escher". Vanuit de bronnen van de Cavuto in Anversa degli Abruzzi zal een gids u begeleiden naar Castrovalva. Een unieke kans om de Gole del Sagittario, een van Abruzzo’s mooiste bergkloven, mee te maken.

 • Aansluitend de lezing ‘symbolen en Metamorfosen in het werk van Escher’ door dr. Nicoletta Romanelli, psycholoog, criminoloog, Psychodiagnostiek, werkzaam aan de rechtbank van Sulmona.

 • Presentatie van "Genesis van een Graphic Novel: Escher Adventure", een analyse van Eschers werk door middel van verschillende media, met echo's van het leven van de kunstenaar, onder redactie van Prof. Jean-Pierre Colella cartoonist en decorontwerper.

 • Op het plein zang van Gruppo Incanto uit Sulmona (onder voorbehoud).

 • Lunch met lokale producten.

 • In de middag kunt u een bezoek de fototentoonstelling en beeldende kunst in het dorp of videoprojecties en installaties.

 • Gaia Mobilij; zigeuner- en wereldmuziek.

 • Vanaf 21 uur Video Mapping van Emanuele Puracchio.

 • Vanaf 21.30 AudioVisiva "NULL" XRED11 voor Zoff82 – 2016

 • In de avond de show "De onschuld van de wolf" van het theatergezelschap Homeless.

 • Diner op het Plein met Castresi.

 • Afsluiting met DJ Funk Coscia.

RECENTE BERICHTEN
ZOEK OP TAGS
ZOEK OP CATEGORIE
bottom of page