top of page

Bucchianico, de stad van San Camillo

Abruzzo kent aardig wat bedevaartsoorden, waar pelgrims naartoe komen om heiligen of wonderen te vereren: Celestinus V in Sulmona, het Wonder van de Eucharistie in Lanciano, Il Volto Santo (het Heilige Gelaat) in Manoppello, San Tommaso in Ortona, La Sacra Spina (de Heilige Doorn) in Vasto en San Camillo de Lellis in Bucchaniaco.

Het stadje Bucchianico ligt niet ver van Chieti en heeft, vanwege dezelfde hoge ligging als Chieti, prachtige vergezichten over heuvels. Het heeft een klein historisch centrum en wanneer je het centrale plein betreedt, wordt meteen duidelijk waar men in dit stadje trots op is: het is de geboortestad van de heilige Camillus de Lellis (1550-1614), de heilige die, vanwege zijn levenslange onafgebroken toewijding aan de zieken, de patroon is van de zieken, ziekenhuizen, verpleegsters en artsen. Daarnaast wordt zijn hulp ook ingeroepen tegen gokverslavingen: Camillus was zelf, voordat hij zich bekeerde tot het geloof, een agressieve gokker. Zijn leven en wonderen zijn gedetailleerd geïllustreerd op schilderijen die in de kloostergang hangen. In de aan hem gewijde kerk naast het klooster zijn in de crypte relikwieën van de heilige te vinden, met daarbij talrijke ex-voto’s (wijgeschenken), vooral van jonge ouders, die de heilige om gezondheid en bescherming van hun pasgeboren kind vragen.

Klik op een foto om de diaserie met onderschriften te zien.

RECENTE BERICHTEN
ZOEK OP TAGS
ZOEK OP CATEGORIE
bottom of page